2010. június 12., szombat

Kókuszos meggyes kocka


A tésztához:
40 dkg liszt
7 tojássárgája
2 cs sütőpor
25 dkg margarin
15 dkg cukor
3 ek tej
4 púpos ek kakaó

A krémhez:
7 tojásfehérje
20 dkg cukor
20 dkg kókuszreszelék
30-40 dkg magozott meggy
baracklekvár

Tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1/2 dl rum

Elkészítés:
A tésztához tojássárgáját a cukorral krémesre keverjük,majd hozzáadjuk a margarint,tovább kevergetjük,hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport,a 3 ek tejet és a kakaóport.A tésztát kétfelé osztjuk és az egyik felét betesszük a mélyhűtőbe és megvárjuk,míg megfagy.A másik felét kinyújtjuk és kivajazott,lisztezett tepsibe tesszük.Megkenjük baracklekvárral és megszórjuk a lecsepegtetett,kimagozott meggyel.A krémhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük.Belekeverjük a kókuszreszeléket,majd a masszát rásimítjuk a meggyre.A fagyott tésztát ráreszeljük a kókuszos masszára és betesszük az előmelegített sütőbe,kb 60 percig sütjük (160 °C).A tetejére az étcsokit megolvasztjuk gőz felett,belekeverjük a rumot és ezzel lecsepegtetjük a tészta tetejét.Kockára vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails