
Hozzávalók:
1 kg liszt
1 Rama
1 tojás
só
10 dk reszelt sajt
1 nagy dobozos kefír
1 élesztő{5 dk}
Kevés langyos tej
1 kk.cukor
Az élesztőt annyi langyos tejjel, ami ellepi és 1 kk. cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a rámával, a reszelt sajttal és a sóval. Megkóstoljuk és ha kell még bele só akkor teszünk hozzá. Beleöntjük a kefírt, a tojást és a felfuttatott élesztőt. Jól kigyúrjuk, majd 1 órán át kelesszük meleg helyen, letakarva. Ha megkelt, deszkán kisodorjuk 1 ujjnyi vastagra, berácsozzuk a tetejét és kiszaggatjuk. Én a tepsiben szoktam lekenni, most sós tejföllel és szórtam a tetejére reszelt sajtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése