
Hozzávalók:
1 üveges borsókonzerv
kb 30 dk túró
1 fej hagyma
só
bors
olaj
2 csík húsos Erdélyi szalonna
1 nagy tejföl
1 zacskó fodros nagykocka tészta
Hagyományos borsópörköltet készítünk. A hagymát apró kockákra felvágjuk, majd kevés olajon, 1 csipet sóval, üvegesre pirítjuk, ízlés szerint teszünk bele pirospaprikát, elkavarjuk, ráöntjük a levétől lecsöpögtetett borsót és annyi vízet, amennyi ellepi{ha mirelit vagy friss borsóból készítjük, több víz kell, de apránként is pótolhatjuk} sózzuk, borsozzuk. Ha kész akkor belekeverünk egy nagy tejfölt, kicsit kiforraljuk és már zárhatjuk is el a gázt. A tésztát kifőzzük és összekeverjük a szósszal.
Na itt jön a képbe a túró. Felkockáztam a két csíknyi szalonnát és kisütöttem, jó ropogósra. A zsírjában elkevertem a túrót, majd mikor kész lett a borsós tészta ezt is hozzákevertem. Tálaláskor a tetejét a kisült szalonnakockákkal szórtam meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése