2010. június 10., csütörtök

Kekszes-almás kocka


Hozzávalók:

50 dkg szögletes háztartási keksz
120 gr étkezési keményítő (vagy 3 cs. főzős vaníliás puding)
10-15 dkg cukor (függ az alma édességétől)
8 dl víz
1,5 kg alma
1 citrom leve és reszelt héja
csipet fahéj

máz: 5 ek.kakaópor, 5 ek. cukor, 8 ek. víz, 10 dkg vaj

Az almát hámozva lereszelem a nagylyukú reszelőn és megpárolom 5 dl vízzel, ízlés szerinti cukorral, citromlével, citromhéjjal és fahéjjal. Az étkezési keményítőt elkeverem 3 dl vízzel és az almához öntve besűrítem azt.

A kekszekkel kirakok egy 28 X 23 -as tepsit, rásimítom a meleg almakrémet és a tetejére is kekszeket teszek.

A cukrot és a kakaóport a vízzel felfőzöm, levéve a tűzről belekeverem a vajat és elkenem a süti tetején.

Ha kihűlt, mehet egy éjszakára a hűtőbe, másnap szépen lehet kockára vágni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails