2010. június 10., csütörtök

Kekszes krémes almás kocka


Hozzávalók: egy 22 X 34 -es edényhez

45 db vajaskeksz (Lidl-ben vettem)
30 dkg mascarpone / nekem házi krémsajt
porcukor ízlés szerint
4 dl tejszín
1 tk.vaníliakivonat
12 db közepes alma
4-5 ek. nádcukor
1 citrom leve és reszelt héja
1 kk. őrölt fahéj

Az almákat meghámozom és apró kockákra vágom, citomlével meglocsolom. A nádcukrot egy evőkanál vízzel karamellizálom, erre dobom rá az almát, mehet bele a citromhéj és a fahéj is.

Kis lángon kevergetve rövid ideig párolom, leve nem nagyon marad. Kihűtöm.

A tejszínt kemény habbá verem 3-4 kanál porcukorral, beleteszem a házi krémsajtot is és tovább habosítom. Meg kell kóstolni, ne legyen nagyon édes, hiszen a keksz is az, és az alma is.

Az üvegtepsimbe lerakom az első réteget kekszből ( 15 db ) erre kenem a tejszínes krém harmadát és megpöttyözöm az alma harmadával. Megint keksz jön, krém és alma, majd ugyanez mégegyszer.

Lefedem és megy egy éjszakára a hűtőbe, (vagy legalább 3 órára)

Tálalás előtt szárazon megpirítom a szeletelt mandulát és megszórom a süti tetejét vele.

A kekszek mentén vágom kockára. Nagyon finom, nem túl édes, könnyű süti lett belőle.

Itt előny a kicsurgatott tejföl kissé savanykás íze és alacsonyabb zsírtartalma, érdemes azzal kipróbálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails