
Hozzávalók: egy 22 X 34 -es edényhez
45 db vajaskeksz (Lidl-ben vettem)
30 dkg mascarpone / nekem házi krémsajt
porcukor ízlés szerint
4 dl tejszín
1 tk.vaníliakivonat
12 db közepes alma
4-5 ek. nádcukor
1 citrom leve és reszelt héja
1 kk. őrölt fahéj
Az almákat meghámozom és apró kockákra vágom, citomlével meglocsolom. A nádcukrot egy evőkanál vízzel karamellizálom, erre dobom rá az almát, mehet bele a citromhéj és a fahéj is.
Kis lángon kevergetve rövid ideig párolom, leve nem nagyon marad. Kihűtöm.
A tejszínt kemény habbá verem 3-4 kanál porcukorral, beleteszem a házi krémsajtot is és tovább habosítom. Meg kell kóstolni, ne legyen nagyon édes, hiszen a keksz is az, és az alma is.
Az üvegtepsimbe lerakom az első réteget kekszből ( 15 db ) erre kenem a tejszínes krém harmadát és megpöttyözöm az alma harmadával. Megint keksz jön, krém és alma, majd ugyanez mégegyszer.
Lefedem és megy egy éjszakára a hűtőbe, (vagy legalább 3 órára)
Tálalás előtt szárazon megpirítom a szeletelt mandulát és megszórom a süti tetejét vele.
A kekszek mentén vágom kockára. Nagyon finom, nem túl édes, könnyű süti lett belőle.
Itt előny a kicsurgatott tejföl kissé savanykás íze és alacsonyabb zsírtartalma, érdemes azzal kipróbálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése