2010. június 10., csütörtök

Meggyes kalács


Tészta:
50 dkg finomliszt
8 dkg cukor
5 dkg vaj
350 ml tej
2,5 dkg élesztő
csipet só és aszkorbin
reszelt citromhéj
1 tk.vaníliakivonat

2 üveg meggybefőtt, vagy fagyasztott meggy kb. 60 dkg

40 gr étkezési keményítő
cukor ízlés szerint
fahéj, reszelt citromhéj

Amíg kel a tészta elkészítem a tölteléket. A meggy levét lemérem, 4 dl kell, ha nincs ennyi, kiegészítem egy kis vízzel. Elkeverem benne a keményítőt, cukrot, fahéjat, citromhéjat és kis lángon besűrítem. Ha kész hozzáadom a meggyet is, hűlni hagyom.

A tésztát két részre osztom, téglalappá nyújtom. Közepére teszem egy csíkban a meggy felét, a két szélét kissé rézsútosan bevágom csíkokra és felváltva két oldalról keresztezve a töltelékre hajtom. A két végén behajtom a tésztát, hogy ne jöjjön ki a töltelék sütésnél.

Ugyanezt elvégzem a másik tésztával is. Sütőpapíros tepsire teszem őket egymástól kicsit távolabb és hagyom kelni még fél órát.

Lekenem tojássárgával és előmelegített sütőben 180 fokon kb.30-35 perc alatt megsütöm.

Rácson hagyom kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails