2010. június 14., hétfő
Kivi-szelet
Tésztához:
30 dkg cukor
3 tojás
2 dl olaj
csipet só
1 sütőpor
35 dkg liszt
2 dl tej
3 ek darálatlan mák
1 mandulaaroma
Krémhez:
2 cs vaníliás puding
5 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
Tetejére:
tortadara
Elkészítés:
A tésztához a cukrot kikavarjuk a tojásokkal, majd a többi alapanyagot lassanként hozzáadjuk, és zsírozott,lisztezett nagy,magas falú tepsiben lassú tűzön sütjük.(Tűpróba!)A krémhez a pudingokat 5 dl tejben megfőzzük és kihűlés után hozzákeverjük azt a krémet,amit a margarin,a por- és vaníliás cukorból csináltunk.A krémmel megkenjük a kisütött tésztát és a tetejét csokireszelékkel megszórjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése