2010. június 10., csütörtök

Kinder Bueno


Hozzávalók: egy 24 X 32 cm-es tepsihez
6 tojásfehérje
6 evőkanál cukor
1 ek.étolaj
2 ek.liszt
2 ek.zsemlemorzsa
1/2 sütőpor
15 dkg vágott dió
1 kis üveg Nutella

Krém:
1/2 liter tej
6 tojássárga
20 dkg cukor
1 cs.főzős vaníliás pudingpor ( helyette lehet 40 gr étkezési keményítő+ 1 tk.vaníliakivonat)
3 ek.liszt
10 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj
szögletes háztartási keksz, tej
kakaópor

A fehérjéket kemény habbá verem, beleteszem a többi hozzávalót is és a kikent morzsázott tepsibe simítom. Megszórom a dióval és 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütöm.

A nutellát felmelegítem és megkenem vele a kissé hűlt tésztát. Érdemes hűtőbe tenni ezután.

A tojássárgákat kikeverem a cukorral, keményítővel, vaníliával, liszttel és a tejjel, majd sűrű krémet főzök belőle. Elfelezem, egyik felébe keverem a felolvasztott étcsokit. Kihűtöm.

A vajat habosra keverem, felét a csokis krémhez, másik felét a sárga krémhez adom.

A sárga krémet rákenem a nutellás tésztára, beborítom tejbe mártogatott háztartási kekszekkel, erre jön a csokis krém, ezt megszórom bőven kakaóporral.

Egy éjszakára hűtőbe megy, hogy a keksz megpuhulhasson.

1 megjegyzés:

Ajánló

Related Posts with Thumbnails