2010. június 14., hétfő

Lajcsi-szelet


Tésztához:
1 ek kakaó
2 ek méz
2 db tojás
20 dkg cukor
5 dkg vaj (vagy margarin)
2 mk szódabikarbóna
40 dkg liszt

Krém:
2 cs puncs pudingpor
2 cs vaníliás pudingpor
15 dkg lágy margarin
20 dkg porcukor
1 l tej

Tetejére:
tortabevonó
3 ek étolaj

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött 5 percig kevergetjük és utána a lisztet hozzákeverjük és összegyúrjuk.(Elég ragadós lesz!) 3 lapot sütünk belőle.A puncs pudingot és a vanília pudingot a fél-fél liter tejjel külön megfőzzük,kihűtjük.A margarint a porcukorral habosra keverjük,két részre osztjuk és a pudingokhoz keverjük.Megtöltjük a lapokat a krémekkel.A tetejére tortabevonó csokit olvasztunk gőz felett,étolajjal elkeverjük és megkenjük vele a tészta tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails