2010. június 14., hétfő
Lajcsi-szelet
Tésztához:
1 ek kakaó
2 ek méz
2 db tojás
20 dkg cukor
5 dkg vaj (vagy margarin)
2 mk szódabikarbóna
40 dkg liszt
Krém:
2 cs puncs pudingpor
2 cs vaníliás pudingpor
15 dkg lágy margarin
20 dkg porcukor
1 l tej
Tetejére:
tortabevonó
3 ek étolaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött 5 percig kevergetjük és utána a lisztet hozzákeverjük és összegyúrjuk.(Elég ragadós lesz!) 3 lapot sütünk belőle.A puncs pudingot és a vanília pudingot a fél-fél liter tejjel külön megfőzzük,kihűtjük.A margarint a porcukorral habosra keverjük,két részre osztjuk és a pudingokhoz keverjük.Megtöltjük a lapokat a krémekkel.A tetejére tortabevonó csokit olvasztunk gőz felett,étolajjal elkeverjük és megkenjük vele a tészta tetejét.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése