2010. június 14., hétfő

Kolbászos pogácsa


40 dkg liszt
28 dkg margarin
3 dkg élesztő
2 dl hideg tej
1 csapott evőkanál cukor
2 kávéskanál só
néhány csepp ecet
1 szál kolbász karikázva
tojás a kenéshez
tetejére sajt és köménymag

Elkészítés:
A cukrot és az élesztőt a hideg tejben elkeverjük.A margarint 1 evőkanál liszttel és az ecettel összegyúrjuk,kis téglalapot formázunk belőle,betesszük a hűtőbe.A többi lisztbe belekeverjük a sót,hozzáöntjük az élesztős tejet és összegyúrjuk,30 percig letakarva pihentetjük.Ezután kinyújtjuk,közepébe rakjuk a lisztes margarint,ráhajtjuk a tészta széleit.Lisztet szórunk a tetejére és kinyújtjuk.Majd a tésztát képzeletben három részre osztjuk és a két szélső oldalát a közepére hajtjuk és ismét 30 percig pihenni hagyjuk,majd újra hajtogatjuk.Ezt még kétszer megismételjük és az utolsó hajtogatás után 1 óráig pihentetjük a tésztát.Végül 2-3 mm-esre nyújtjuk,felét tojással megkenjük,sorba rakjuk rajta a kolbászkarikákat.A másik felét ráhajtjuk,és éles késsel feldaraboljuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,megkenjük a maradék tojással,felét megszórjuk sajttal,másik felét köménymaggal és még kb. 20 percig langyos helyen kelesztük.180 fokon aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails