2010. június 14., hétfő

Mustáros-tárkonyos pulykaragu tésztával


60 dkg pulykacombfilé
50 dkg tészta
2 ek étolaj
kb. 10 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
2 ek mustár
2 ek tárkony
2 dl főzőtejszín

bors

A tetejére:
10 dkg trappista sajt,reszelve

Elkészítés:
Vaj és olaj keverékén üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát,erre tesszük a szintén kockákra vágott pulykahúst és picit együtt pirítjuk.Rátesszük a mustárt és a tárkonyt, sózzuk,borsozzuk,majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük.Amikor már jó puha a hús,ráöntjük a tejszínt és egy kicsit együtt főzzük,de nem kell elfőzni a levét,mert a tészta sok szaftot fog felszívni.Amikor már majdnem kész a hús,kifőzzük a tésztát és ha ügyesek vagyunk, akkor épp egyszerre fő meg a hús és a tészta.
Egy nagy jénai tálba összeöntjük a husit és a tésztát,óvatosan összeforgatjuk,a tetejére ráreszeljük a sajtot és előmelegített sütőben sütjük kb. 10 percig (200 °C),csak amíg a sajt ráolvad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails