2010. június 14., hétfő

Tengerész piskóta


Tésztához:
6 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
6 ek víz
lekvár
cappucino
rumaroma
babapiskóta

Krémhez:
1 cs vaníliás puding
3 tojássárgája
3 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg cukor

Mázhoz:
3 tojásfehérje
20 dkg cukor

Elkészítés:
A tojássárgákat a vízzel és a cukorral habosra keverjük.Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a keményre vert fehérjéket.Kb. 15 percig sütjük (180 °C),majd megkenjük lekvárral.A babapiskótákat a rumaromával összekevert capuccinoba mártjuk és a lekvárra helyezünk belőle egy sort.A pudingot a tojássárgákkal és a tejjel felfőzzük,majd ha kihűlt,összedolgozzuk a cukorral habosra kevert margarinnal.A kapott masszát a babapiskótára simítjuk.A fehérjét a cukorral gőz felett habbá verjük és a krémre kenjük,majd kb.10-15 perc alatt alacsony hőfokon sütőben megszárítjuk.Egy éjszakán át pihentetjük hűtőszekrényben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails