2010. június 12., szombat
Milliomos szelet
A tésztához:
17 dkg liszt
12 dkg vaj
5 dkg cukor
csipet só
A karamellréteghez:
10 dkg vaj
80 dkg cukrozott sűrített tej
nagy csipet só
A csokimázhoz:
25 dkg csokoládé (ét- és tej vegyesen)
1 ek étolaj
Elkészítés:
A tészta készítése:
A sütőformát kibéleljük sütőpapírral.Az átszitált lisztet,a sót és a cukrot gyorsan elmorzsoljuk a vajjal.A homogén morzsát a formába szórjuk és egy kanállal alaposan lenyomkodjuk,amíg egy egyenletes tésztaréteggé nem válik.Villával megszurkáljuk és 10 percre hűtőbe tesszük.
Közben előmelegítjük a sütőt (180 °C).Majd halványbarnára sütjük a tésztát.
A karamellréteg készítése:
A sűrített tejet,a sót és a vajat egy vastag aljú edénybe öntjük és folyamatos kevergetés mellett forrásig melegítjük.A hőfokot levéve addig kevergetjük tovább,amíg egy kis színt kap, szemmel láthatóan jól besűrűsödik és elválik az edény falától (kb. 4-5 perc). A krémet a kisült tésztára öntjük és hűlni hagyjuk.
A csokimáz készítése:
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és alaposan elkeverjük benne az olajat.A kihűlt és megszilárdult karamellre öntjük.Amikor a csokimáz megdermedt,2*2 cm-es praliné méretű kockákra vágjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése