2010. június 14., hétfő

Tortilla


Tészta:
1 kg liszt
3 ek cukor
2 ek só
5 dkg élesztő
6 dl víz

Szószhoz:
1 nagy tejföl
1 ek ketchup
1 ek mustár

Töltelékhez:
30 szelet gépsonka
30 dkg sajt
2 nagy kígyóuborka
4 db paprika
4 db paradicsom
3 fej lilahagyma

Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat bedagasztjuk, beolajozzuk és nejlontasakban legalább egy óra hosszára hideg helyre tesszük pihenni (másnap is lehet sütni).Összekeverjük a szószhoz valókat.
A vékony gépsonka szeleteket félbevágjuk,a sajtot lereszeljük,a zöldségféléket nagyon vékony szeletekre vágjuk.A tésztát pihenés után olajozott deszkára borítjuk (lisztet ne használjunk),kézzel olyan nagyságúra lapítjuk, hogy kb. 30 db kocka kijöjjön belőle.Ha kikockáztuk,a palacsintasütőt felmelegítjük és olajos deszkán,olajos kézzel kerek formára lapítjuk (vékonyra).Beletesszük a palacsintasütőbe és megsütjük.Amíg a másik oldalát sütjük,addig a tészta felét megkenjük a szósszal,rátesszük a két fél gépsonkát és a vékony karikára vágott paradicsomot,paprikát, uborkát hagymát ( 3-4 karikát mindegyikből) és megszórjuk a reszelt sajttal egy jó csipettel. Majd ráborítjuk a másik felét és mind a két oldalát egy kicsit tovább sütjük,közben egy kicsit megnyomkodjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails