2010. június 14., hétfő
Tortilla
Tészta:
1 kg liszt
3 ek cukor
2 ek só
5 dkg élesztő
6 dl víz
Szószhoz:
1 nagy tejföl
1 ek ketchup
1 ek mustár
Töltelékhez:
30 szelet gépsonka
30 dkg sajt
2 nagy kígyóuborka
4 db paprika
4 db paradicsom
3 fej lilahagyma
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat bedagasztjuk, beolajozzuk és nejlontasakban legalább egy óra hosszára hideg helyre tesszük pihenni (másnap is lehet sütni).Összekeverjük a szószhoz valókat.
A vékony gépsonka szeleteket félbevágjuk,a sajtot lereszeljük,a zöldségféléket nagyon vékony szeletekre vágjuk.A tésztát pihenés után olajozott deszkára borítjuk (lisztet ne használjunk),kézzel olyan nagyságúra lapítjuk, hogy kb. 30 db kocka kijöjjön belőle.Ha kikockáztuk,a palacsintasütőt felmelegítjük és olajos deszkán,olajos kézzel kerek formára lapítjuk (vékonyra).Beletesszük a palacsintasütőbe és megsütjük.Amíg a másik oldalát sütjük,addig a tészta felét megkenjük a szósszal,rátesszük a két fél gépsonkát és a vékony karikára vágott paradicsomot,paprikát, uborkát hagymát ( 3-4 karikát mindegyikből) és megszórjuk a reszelt sajttal egy jó csipettel. Majd ráborítjuk a másik felét és mind a két oldalát egy kicsit tovább sütjük,közben egy kicsit megnyomkodjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése