2010. június 14., hétfő

A legjobb Kifli


Hozzávalók: (8 db kiflihez)
40 dkg fehérliszt,
10 dkg bio teljeskiőrlésű búzaliszt (de lehet az egész fehérliszt),
kb. 3 dl langyos tej, 3 dkg friss élesztő, 3 ek. olivaolaj, 2 tk. só, 1 ek. barnacukor, 1 tojás
Elkészítés: A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálba szórjuk, hozzáadjuk a sót, a tojást, az olajat, majd a felfutott élesztőt. Kb. 10 perc alatt bedagasztjuk, hogy szép egynemű legyen a tészta. Ha szükséges, adjunk hozzá még lisztet/tejet. Ezután langyos helyen pihentessük 1, 1 és fél órát, Lisztezett deszkán alaposan átgyúrjuk, félbe vágjuk, majd a 2 darabot szintén megfelezzük. Mindegyik darabot köralakúvá nyújtunk, majd félbevágjuk. A félkörök széleit úgy hajtjuk fel, hogy úgy nézzenek ki, mint egy pizzaszelet.

Kicsit kinyújtjuk, és a szélesebbik végétől kezdve feltekerjük. Ezután sütőpapírral bélelt tepsin kb. 30 percet pihentetjük, lekenjük 1 tojás sárgájával és forró sütőben 200 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
A tetejére bármit lehet szórni. Ha sajtos stanglit csinálok, akkor nem kör, hanem téglalapalakúra nyútjom a tésztát, feltekerem, szorosan egymás mellé teszem, és megszóróm reszelt sajttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails