2010. június 14., hétfő
Sárgabarackos cobbler
Hozzávalók:
50 dkg sárgabarack
10 dkg mazsola
3/4 csomag vaníliás pudingpor
1 evőkanál kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
A tésztához:
25 dkg liszt
5 dkg cukor + 2-3 evőkanál a szóráshoz
1 csomag sütőpor
10 dkg sütőmargarin
1 db tojás
1,5 dl tejszín
pici só
fahéj
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a kimagozott sárgabarackot szépen egymás mellé tesszük. Megszórjuk a mazsolával, majd a vaníliás cukorral elkevert cukorral, végül a vaníliás pudingporral. A tésztához valókat robotgéppel jól kikeverjük. Ha túl lágy a tészta, még lisztet adunk hozzá. Ezután kis golyókat formázunk belőle, és a gyümölcsöt befedjük vele, de nem baj, ha nem érnek össze, mert úgyis nőni fognak. Végül 2-3 evőkanál kristálycukrot össze keverünk a fahéjjal és a vaníliás cukorral, majd a kis gombócokat jól megszórjuk vele. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 30 perc alatt készre sütjük. A formában hagyni kihűlni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése