2010. június 14., hétfő

Mákos zserbó


A tésztához:
60 dkg liszt
20 dkg cukor
1 cs sütőpor
2 tojássárgája
20 dkg zsír
késhegynyi szódabikarbóna
annyi tej,amennyit felvesz a tészta,hogy nyújtható állaga legyen

A töltelékhez:
40 dkg darált mák
20 dkg cukor
1/2 dl víz
2 tojásfehérje
5-7 dl házi szilvalekvár

A mázhoz:
Katica tortabevonó

Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókból 4 lapot nyújtunk.
A 1/2 dl vízből és cukorból langyos szirupot csinálunk,beleforgatjuk a mákot (lehet beletenni mazsolát is) és a két felvert tojásfehérjét,de vigyázzunk,hogy tényleg langyos legyen,mert különben megfő a fehérje.Kizsírozott tepsibe rakjuk a következő sorrendben:tészta,lekvár,mák, tészta és így tovább,tésztával fejezzük be.
Előmelegített sütőben 30 percig sütjük (160 °C).A tepsiből,ha kicsit kihűlt,kifordítjuk,az alja lesz a teteje és ha teljesen kihűlt,bevonjuk a csokibevonóval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails