2010. június 14., hétfő

Vienetta


Tésztához:
8 tojás
6 ek liszt
2 ek étkezési keményítő
8 ek porcukor
1 cs sütőpor

Krémhez:
2 cs tejszín ízű pudingpor
6 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
15 dkg ét tortabevonó csoki

Elkészítés:
Kétszer 4 tojásos piskóta készítése:
4 tojásfehérjét 4 ek porcukorral jó habosra verünk,hozzáadjuk a tojássárgákat,3 ek lisztet,1 ek keményítőt és fél cs sütőport.Sütőpapírral bélelt gáztepsiben megsütjük.Ha a piskóták megsültek,hosszában kettévágjuk őket.(Egy lapból két, kb. 17 cm széles piskótacsíkot kell kapnunk.)
Krém készítése:
A margarint a porcukorral habosra keverjük,a pudingport a tejben megfőzzük és ha kihűlt,a kettőt összekeverjük.A tortabevonót felolvasztjuk.
Összeállítás:
A krémet háromfelé osztjuk,de egy kicsit tegyünk félre,amivel a tetejét vékonyan megkenjük.Az első lapra kenjük a krém egyharmadát és csokit csurgatunk rá.Rátesszük a másik piskótalapot, megkenjük egy adag krémmel,megint csokit csurgatunk rá.Erre kerül a harmadik piskótalap, majd megint krém és csoki.A negyedik lapot rátesszük,a tetejét vékonyan megkenjük a krémmel, és rácsurgatjuk a maradék csokit.A tetejét tejszínnel díszíthetjük.Végül hűtőbe tesszük és csak másnap szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails