2010. június 14., hétfő

Olga almás sütije


Tésztához:
1 kg alma
8 tojás
18 dkg porcukor
3 ek víz
20 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
1 ek kakaó

Krémhez:
25 dkg vaj
18 dkg porcukor
3 dl tej
1 cs vaníliás pudingpor

Habhoz:
2 cs tejszínhabpor
3 dl tej

Elkészítés:
Megpucoljuk az almát és 1 cm-es vastagságra lekarikázzuk.Ezt egy alufóliával kibélelt tepsinek az aljába helyezzük egymás mellé.(Az alufólia nyugodtan kilóghat a tepsiből és úgy könnyebb lesz kivenni!)Kikeverjük a tojássárgákat a porcukorral és a vízzel.Hozzáadjuk a sütőport, majd a lisztet és csomómentesre keverjük.Majd a tojások kemény habját is hozzáadjuk.Óvatosan keverjük,hogy ne törjön össze a hab.A tészta felét ráöntjük az almára.A második felébe belekeverjük a kakaót és ezt is ráöntjük.
Amikor kisült,kiborítjuk a tepsiből,hogy az alma kerüljön felülre.A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük. A tejből és a pudingból krémet főzünk.Ha kihűlt,összekeverjük a vajkrémmel és a tészta almás felére kenjük.A habhoz a tejszínhabporból és a tejből habot keverünk és ezt rákenjük a krémre.Minimum egy órára hideg helyre rakjuk,hogy dermedjen össze.Tálaláskor felszeljük kockákra és karamellt pirítunk a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails