2010. június 14., hétfő
Zserbó-gombóc
15 dkg aszalt sárgabarack
15 dkg darált dió
2 ek narancslikőr vagy helyette konyak/ rum
1 ek víz
2 ek porcukor
1 ek baracklekvár
fél tk rumaroma/ rum
Csokibevonathoz:
15 dkg ét tortabevonó/ étcsoki
1 tk olaj
Elkészítés:
A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel.Állni hagyjuk kb.1 órán át.Késes aprítóval jól szétaprítjuk az aszalt barackokat,majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót,úgy,hogy gyúrható legyen a massza.A masszából pici golyókat formázunk,majd betesszük a hűtőbe őket, hogy könnyebb legyen a csokibevonás.Kb. 1 óra múlva a tortabevonót/ étcsokit gőz fölött megolvasztjuk és belekeverjük az olajat.
A hűtőből kivett gombócokat bevonjuk a csokival. Ha kész,akkor visszatesszük az egészet a hűtőbe.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése