2010. június 15., kedd

Túrós-kekszes


Barna tésztához:
60 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
10 dkg kakaó -, vagy csokipor
4 dl tej
1 ek rum,vagy rumaroma

Fehér krémhez:
50 dkg túró
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
1 cs zseléfix

Tetejére:
20 dkg csokimáz

Elkészítés:
A barna tésztához való összetevőket jól összekeverjük,hogy sűrű "tésztát" kapjunk és egy tepsibe beletesszük.(A 4 dl tej helyett lehet használni 2 dl tej+ 2 dl meggylé keverékét is, úgy finomabb lesz az íze.)A fehér masszához valókat szintén összekeverjük.A zseléfix elhagyható,bár használatával keményebb lesz a túrókrém és tartást ad.A barna kekszkeverékre tesszük.Tetejét csokimázzal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails