2010. június 15., kedd
Túrós-kekszes
Barna tésztához:
60 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
10 dkg kakaó -, vagy csokipor
4 dl tej
1 ek rum,vagy rumaroma
Fehér krémhez:
50 dkg túró
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
1 cs zseléfix
Tetejére:
20 dkg csokimáz
Elkészítés:
A barna tésztához való összetevőket jól összekeverjük,hogy sűrű "tésztát" kapjunk és egy tepsibe beletesszük.(A 4 dl tej helyett lehet használni 2 dl tej+ 2 dl meggylé keverékét is, úgy finomabb lesz az íze.)A fehér masszához valókat szintén összekeverjük.A zseléfix elhagyható,bár használatával keményebb lesz a túrókrém és tartást ad.A barna kekszkeverékre tesszük.Tetejét csokimázzal díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése