2010. június 14., hétfő

Pudingos meggyes sütemény


Tésztához:
10 dkg margarin
1db tojás
csipetnyi sütőpor
20 dkg liszt
8 dkg cukor

Töltelékhez:
25 dkg kimagozott meggy (befőtt is jó)
2 kispohár tejföl (350 g)
3 ek kristálycukor
3 dl tej
1 cs vaníliás pudingpor

Tetejére:
2 cs tortazselé
0,5 l meggylé (befőtt leve)


Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral,hozzáadjuk a cukrot,tojást,margarint,majd sima tésztává gyúrjuk.Az így kapott linzertésztát kis időre hűvös helyen állni hagyjuk.Ezután a tésztát kikent tepsibe tesszük és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk.Megfőzzük a vaníliapudingot és még forrón hozzáadjuk a tejfölt,alaposan elkeverjük, és ráöntjük a tésztára.A pudingos rétegen elosztjuk a meggyet és előmelegített sütőben 25 percig sütjük(175 °C).Amikor megsült,kivesszük és a még forró süteményt leöntjük a tortazseléből és meggyléből kikevert öntettel.Miután kihűlt felszeletelve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails