
Hozzávalók:
80 dkg lapocka/comb
2 fej hagyma
olaj
pirospaprika
bors
só
40 dkg rizs
20 dkg zöldborsó
2 kis darab répa felkockázva
víz
A hagymát finomra vágjuk és kevés olajon megpároljuk.Beletesszük a pirospaprikát,elkeverjük és felöntjük kevés vízzel,hogy ne égjen meg.Rátesszük a húst,sózzuk,borsozzuk és fehéredésig sütjük,majd felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje.Fedő alatt majdnem puhára főzzük.Kevés olajon pár percig pirítjuk a rizst,majd a húshoz adjuk a répával együtt.Felöntjük annyi vízzel,amennyi rizs mennyiségének kétszerese.Sózzuk,borsozzuk és lassú lángon készre főzzük.A vége felé beleszórjuk a borsót is,mert ennek nem kell sok főzési idő.Így friss marad az íze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése