2010. június 11., péntek
Részegbarát
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt,
5 dkg vaj,
5 dkg porcukor,
1 kk szalagáré (ezt tejben megáztatjuk),
1 ek kakaó,
1 tojás
A krémhez:
1/2 liter tej,
8 ek liszt,
25 dkg vaj vagy margarin,
30 dkg porcukor,
2 cs vaníliás cukor,
2 csomag babapiskóta,
rumos tej (amennyi szükséges a piskóták megáztatásához)
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, 2 egyenlő részre osztjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk (úgy, hogy egy közepes méretű tepsit éppen befedjen).
A tepsi tetején (megfordítva), közepes melegségű sütőben megsütjük mindkét lapot.
A krémhez a tejből és a lisztből sűrű krémet főzünk (mintha besamelt készítenénk).
A margarint a cukrokkal habosra keverjük.
A babapiskótát, hirtelen, megforgatjuk a rumos tejben, vigyázva, hogy a piskóta ne ázzon szét.
A sütemény összerakása: 1 lap tészta, krém, babapiskóta, krém, tészta.
A tetejére 1 csomag vajból és 3 ek kakaóból csokoládémázat készítünk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése