2010. június 14., hétfő

Sacher muffin


10 dkg étcsoki
10 dkg margarin
2 tojás
15 dkg cukor
10 dkg sárgabarack lekvár
15 dkg liszt
1 kk sütőpor
3 ek sárgabarack lekvár
1/2 cs tortabevonó
5 dkg fehércsoki
1 ek főzőtejszín

Elkészítés:
A muffin tepsit kibéleljük papírkosárkákkal.A darabokra tört csokit felolvasztjuk a margarinnal,félretesszük,megvárjuk,míg langyosra hűl.A tojásokat a cukorral habosra verjük robotgéppel,majd fakanállal hozzádolgozzuk az olvasztott csokit és a baracklekvárt (10dkg-ot). A lisztet elkeverjük a sütőporral és kisebb adagokban az előzőekhez keverjük.Melegítsük elő a sütőt (180 °C),öntsük a tésztát a formákba,majd 22 percig süssük.A kihűlt muffinokat megkenjük a baracklekvárral,majd 20 percre a hűtőbe tesszük.
Felolvasztjuk a bevonót és egyenletesen rácsurgatjuk a muffinok tetejére.A fehércsokit felolvasztjuk a tejszínnel és ha a csokimáz megdermedt,rácsurgatjuk a fehércsokit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails