
Hozzávalók 4 személyre:
4 fél csirkemellfilé
pác: olívaolaj, só, bors, gyömbér, pici méz, kevés citromlé, kevés currypaszta
kb. 60 dkg krumpli kisebb, falatnyi kockákra vágva
1 csomag (talán 40 dkg) mélyhűtött zöldség keverék - nálam brokkoli és bébirépa
só, bors, kakukkfű
kb. 1,5 dl száraz fehérbor vagy víz
zsiradék a tepsi kikenéséhez
A csirkemellet szeletekre vágtam, majd a pác hozzávalóit rászórtam/locsoltam. Miután ez gyorspác volt - nem volt több idő, mint a köret-vadászat -, így minden lelkifurdalás nélkül a sót is beletettem. Amíg a többi hozzávaló készült, letakarva félretettem.
A tepsit kizsíroztam, az aljára tettem a krumplit, rászórtam a zöldségeket, megfűszereztem, összeráztam. A bort ráöntöttem, a tetejére helyeztem a húsokat.
Fóliával letakartam, 200 fokos sütőbe tettem, kb. 40 perc múlva még rápirítottam egy kicsit tető nélkül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése