2010. június 11., péntek

Toszkán bableves


Hozzávalók:
1 doboz fehérbabkonzerv
10 dkg szalonna
1 fej vöröshagyma
2 répa
1/2 zeller
3 közepes krumpli
1/2 kelkáposzta ( a másik feléből lehet főzeléket főzni)
1 kis konzerv paradicsomszósz
3 gerezd fokhagyma
3 babérlevél

bors
1 kiskanál kakukkfű
1 kiskanál köménymag


Elkészítése:
1. A babot lecsöpögtetjük.
2. A szalonnát megpirítjuk, kivesszük, félrerakjuk.
3. A kisült szalonnazsíron (hozzáadott olajjal) pár percig kevergetjük a lereszelt hagymát, répát, és zellert.
4. Hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a laskára vágott kelkáposztát, és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi.
5. Miután a paradicsomszósz is belekerült, ízesítjük fokhagymával, babérlevéllel, sóval, borssal, kakukkfűvel és köménymaggal.

Tálalás előtt megszórjuk ropogós szalonnapörcökkel. (a képről ez kimaradt, elfelejtettem, na)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails