2010. augusztus 5., csütörtök
Betty meggyes
Hozzávalók:
Tészta : 1/2 csomag leveles tészta.
Meggyes krém:
1 üveg meggy befőtt,
2 csomag vaníliás pudingpor,
6 dl meggy lé,
1 evőkanál cukor.
Tejszín krém:
500 ml hab tejszín,
25 dkg túró,
10 g zselatin fix,
Tetejére: eper lekvár.
A leveles tésztát a sütőtepsi méretére kinyújtjuk, és kisütjük. A meggyes krémhez a meggyet apró darabokra vágjuk, a levét pudinggal megfőzzük, még melegen belekeverjük a cukrot és a darabolt meggyet, Ezt a tésztára kenjük, és hagyjuk kihűlni. Tejszínes krémhez felverjük a tejszínt a cukorral, belekeverjük a túrót és a végén a zselatin fixet. Rákenjük a meggyes krém tetejére. A tetejét eper lekvárral vékonyan megkenjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése