2010. augusztus 23., hétfő

Stefánia torta


Tésztához:
600 g liszt
300 g margarin
2 db tojás
7 ek édesítőszer (sütéshez is használható legyen!)
1 cs sütőpor
1 csipet só
kevés tej

Krémhez:
100 g liszt
1 l tej
3 ek keserű kakaópor
250 g margarin
7 ek édesítőszer
1 cs vaníliás cukor

Mázhoz:
keserű kakaópor

Elkészítése:
1. A lisztet átszitáljuk és összekeverjük az édesítőszerrel és a sütőporral.
2. A szobahőmérsékletű margarint belekockázzuk, majd a tenyerünk között elmorzsoljuk a liszttel.
3. Hozzáadjuk a tojást és kevés tejet, hogy inkább lágy, rugalmas tésztát kapjunk.
4. 6 egyenlő részre vágjuk, és kör alakúra sodorjuk (a tortaforma alját körbevágva ez nem nehéz).
5. Gyengén zsírozott tepsi hátulján, előmelegített sütőben pár perc alatt világos színűre sütjük.
6. A krémhez a lisztet és a kakaóport csomómentesen elkeverjük a tejjel, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
7. A margarint habosra keverjük az édesítőszerrel és a vaníliás cukorral, majd ha a főzött krém már hideg, a kettőt összekeverjük.
8. A krémet a kihűlt lapok közé töltjük, és a tetejét illetve az oldalát is ezzel vonjuk be.
9. A tetejére vastagon keserű kakaóport szórunk.
10. Igazából másnap az igazi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails