2010. augusztus 10., kedd
Sajtos rudacska
Hozzávalók:
40 dkg liszt (vegyesen rétesliszt és sima liszt)
2 db tojássárgája
1 csomag Rama margarin (25dkg)
1 csomag sütőpor
15 - 20 dkg trappista sajt (reszelve)
Fél kis pohár tejföl (1,5dl)
1 kávéskanál só, ízlés szerint köménymag.
Elkészítés:
A lisztet a sajttal összekeverjük, és elmorzsoljuk a margarinnal. Ehhez hozzáadjuk a sót, a sütőport, a tojások sárgáit, és annyi tejfölt, hogy a tésztát össze tudjuk gyúrni. Ha a tészta összeállt egy kis ideig pihentetni érdemes.
Kissé lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk (Kb. 1cm vastagra). Tetejét megkenjük tojásfehérjével (vagy egy egész tojással). Megszórjuk reszelt trappista sajttal, és ízlés szerint köménymaggal, esetleg sóval.
Derelyevágóval (vagy késsel) ujjnyi csíkokra vágjuk. Közepes meleg sütőnél világosra sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése