2010. augusztus 17., kedd

Citromkrémes túrós süti


Hozzávalók egy 25x35 cm-es tepsihez:

A kekszalaphoz:
15 dkg háztartási keksz (lehet cukormentes háztartási kekszből is készíteni, amihez 2 csapott ek glukózt teszünk),
10 dkg vaj

A túrós masszához:
50 dkg lágy túró,
10 dkg tejföl,
2 tojás,
csipet só,
10-15 dkg glükóz ízlés szerint,
fél citrom leve

A lemon curdhoz:
3 tojás,
10 dkg glükóz,
3 citrom leve,
5 dkg vaj,
1 ek kukoricakeményítő

TIPP: Glükóz=szőlőcukor. De helyette cukorbetegek, diétázók csipetnyi steviát is használhatnak, de pici mézzel is készíthető szerintem a sütemény.

A kekszet daráljuk le apróra, majd morzsoljuk össze az olvasztott vajjal.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd nyomkodjuk bele egyenletesen a morzsát.
A túrós krém hozzávalóit egyszerűen turmixoljuk pépesre, majd öntsük a morzsára.
170 fokos sütőben 40 percig süssük.
Közben a citromkrém hozzávalóit egy kézi habverővel verjük fel egy mély tálban a vaj kivételével.
Majd vízgőz felett, folyamatosan kevergetve sűrítsük be.
A kész krémbe keverjük el a vajat.
A citromkrémet öntsük a kisült süteményre, és hagyjuk kihűlni.
Majd tegyük 2-3 órára a hűtőbe, mert így nyeri el üde ízét, és krémes állagát. Ráadásul így a morzsa is tökéletesen összeáll, és szépen lehet szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails