2010. augusztus 17., kedd

Édes-savanyú pulykamell


Hozzávalók:
50 dkg pulykamell
pici olajsó
szecsuáni fűszerkeverék

A húst csíkokra vágjuk. Pici olíva olajat megforrósítunk, rádobjuk a húst, sózzuk, fűszerezzük, és hirtelen puhára pirítjuk.

A mártáshoz:
3 szál újhagyma
1 db piros színü paprika,
1 db sárga szinű paprika
2 db sárgarépa,
1 doboz ananászkonzerv
15 dkg gomba
10 dkg zöldbab
őrölt gyömbér,
5 fűszerkeverék
szójaszósz,
ketchup,
méz
az ananász leve
keményítő

Az újhagymát karikára (a zöldjét is), a répát gyufaszálra, a többi zöldséget apróra vágtam, majd egy kis olajon megpiritottam. Megszórtam a fűszerekkel és felöntöttem az ananászlével. Hozzáadtam 1 evőkanál ketchupot, kevés szójaszószt öntöttem hozzá, és 2 evőkanál mézet. Roppanósan puhára pároltam, bele dobtam az ananász kockákat, majd pici vízben elkevert keményítővel sűrítettem.

Bele öntöttem a húst és összeforraltam.

Párolt rizzsel tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails