2010. augusztus 5., csütörtök
Kincsesbánya
Hozzávalók:
6 tojásos piskótalap (6 tojás, 6 ek.cukor, 6 ek. liszt, csipet só, 1/2kk. szódabikarbóna)
baracklekvár
1 csomag babapiskóta
4 adag kávé
0,5 dl rum
A piskótát a lekvárral lekenem.A babapiskótát bemártom a rumos kávéba és kirakom vele a piskótalap tetejét.
Krém:
3 tojássárgája
3 ek.liszt
0,5 l tej
1 cs. vaníliáscukor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
A tetejére: 1 tábla tortabevonó
A tojássárgáját, lisztet, vaníliát megfőzöm a tejben, mintha pudingot főznék. A porcukrot kikeverem a margarinnal habosra és összekeverem a kihűlt, főzött krémmel. Rásimítom a piskótákra. A tetejére csoki csíkokat húzok, de rá is lehet reszelni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése