2010. augusztus 10., kedd
Rumos-diós kocka
Hozzávalók:
24 db babapiskóta
Lehűtött fekete kávé (6 adag, cukrozva, ahogyan szeretjük)
5 dkg cukor
Rum.
Krém:
2 csomag vaníliás puding por
30 dkg porcukor
6 dl tej
30 dkg Rama margarin.
Diós piskóta:
6 db tojás
15 dkg darált dió
30 dkg porcukor
30 dkg liszt
2 evőkanál baracklekvár
9 evőkanál víz
1 csomag sütőpor.
Tepsi méret :26x36 cm.
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral lassan hozzáadagolva a vizet, jó habosra kikeverjük. Hozzákeverjük a lekvárt, a lisztet, a sütőport, a diót és végül adagokban hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét is. Előmelegített sütőben megsütjük.
Rumos szirup készítése: 1 dl vízzel 5 dkg cukorból sűrű szirupot főzünk, majd hozzáöntünk 3 cl rumot.
Elkészítjük a krémet:
A vanília pudingot 6 dl tejben megfőzzük, hűlni tesszük.
30 dkg Rama margarint kikeverünk 30 dkg porcukorral jó habosra, majd hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot és jól összedolgozzuk.
A kihűlt diós lapot kettévágjuk, meglocsoljuk a rumos sziruppal, megkenjük krémmel, rárakjuk a kávéba megmártogatott babapiskótát, újra krém és rátesszük a rummal meglocsolt diós lapot. Ezt is megkenjük krémmel, megszórjuk vagdalt dióval és fehér csokoládé reszelékkel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése