2010. augusztus 17., kedd

Mézes zserbó


Hozzávalók:
5 dkg margarin,
40 dkg liszt,
15 dkg cukor,
1 tojás,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
3-4 evőkanál tej,
6 dkg méz

- a töltelékhez:
20 dkg margarin,
20 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja,
3 dl tej,
6 dkg búzadara,
kb. 15 dkg baracklekvár

Elkészítés:
A margarint, az egész tojást, a cukrot, a tejet és a mézet gőz fölött összefőzzük. Ha langyosra kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és sima tésztává gyúrjuk. Négy cipóba osztjuk, és legalább fél órán át pihentetjük. Egyenként késhát vastagságúra nyújtjuk és sütőpapírral borított sütőlapon vagy a tepsi hátán előmelegített sütőben, 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. A töltelékhez a tejet fölforraljuk, beleszórjuk a búzadarát, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert margarint, reszelt citromhéjjal ízesítjük. A lapokat egyenként előbb vékonyan megkenjük lekvárral, majd krémet simítunk rá, és egymásra helyezzük őket. A tetejét porcukorral meghintjük, és néhány órai állás után szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails