2010. augusztus 10., kedd

Meggyes habos sütemény


Hozzávalók:
Tészta:
2 üveg kimagozott meggybefőtt, és a leve is kell. (Kb. 1 liter lé legyen, ha kevesebb, ki kell egészíteni vízzel)
20 evőkanál gríz
20 evőkanál cukor.

Krém:
5 dl tej
2 csomag pudingpor (vanília, vagy puncs, ízlés szerint)
1 kocka Rama margarin (25 dkg)
20 dkg cukor

Tetejére:
1 doboz Hulala tejszín (fél literes)
2 csomag habfixálópor.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit felfőzni, nagy tepsiben szétteríteni, hogy kihűljön
Vaníliás, vagy puncspudingos krémet készítünk: 5 dl tejet felforralunk és 2 csomag pudingporral felfőzzük. A margarint 20 dkg cukorral kikeverjük é hozzáadjuk a pudinghoz. A kész krémet a tészta tetejére kenjük
1 doboz Hulala tejszínt kemény habbá felverünk 2 csomag habfixálóval, és a krém tetejére simítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails