2010. augusztus 17., kedd

Karamellás pite


Hozzávalók:

- a tésztához:
10 dkg margarin,
50 dkg finom liszt,
2 db tojás,
20 dkg cukor,
1 csomag sütőpor,
8 evőkanál tej

- a krémhez:
30 dkg cukor,
3 evőkanál liszt,
fél liter tej,
10 dkg margarin.

Elkészítés:
A sütőporos lisztből, cukorból, margarinból, tojásból és tejből sima tésztát gyúrunk. Négy egyforma cipóra osztjuk, és 30 percig pihentetjük hideg helyen. A cipókat egyenként kinyújtjuk sütőlap nagyságúra, és megsütjük 15-15 perc alatt 180 fokon.
Kis lángon karamellizáljuk a cukrot. Ezután hozzáadjuk az előre megmelegített tejet, majd a 3 evőkanál lisztet. A masszát simára keverjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert margarint. A krémmel egyenként megkenjük a lapokat, és egymásra rétegezve őket visszatesszük a sütőlapra vagy egy dekoratív tálcára.
A kész pitéket éjszakára lenyomatjuk (pl. egy deszkával), és másnap kis kockákra szeleteljük.
A krémbe apróra vágott pirított mogyorót vagy mandulát is keverhetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails