2010. augusztus 4., szerda
Kávés-diós kocka
Hozzávalók a tésztához: 6 db tojásfehérje, 12 dkg cukor, 20 dkg darált dió, 3 evőkanál rétesliszt, fél zacskó sütőpor.
Töltelékhez: 6 db tojás sárgája, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg étcsokoládé 1,5dl feketekávé, 15 dkg margarin.
Díszítésre: csoki dara, 25 db fél dióbél.
Elkészítése: A felvert tojásfehérjékhez hozzáadjuk apránként a cukrot, diót, lisztet és sütőport. A masszát kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 25 percig sütjük 170 fokon. Én 30 x 22 cm-es tepsiben sütöttem.
A tojás sárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, hozzáadjuk a csokit darabokban, és a kávét. Folyamatos keverés mellett kis lángon főzzük, amíg besűrűsödik. Ha kihűlt az összekevert, felhabosított rámával összekeverjük és rákenjük a tésztára. Megszórjuk csoki darával, és egyenletesen elhelyezzük rajta a dióbelet. Hűtőbe tesszük 2-3 órára.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése