2010. augusztus 17., kedd
Túrókrémes répás rolád
Hozzávalók:
25 dkg sárgarépa,
2 evőkanál olaj,
4 tojás,
15 dkg kristálycukor,
10 dkg liszt,
40 dkg krémtúró,
10 dkg porcukor,
1 vaníliarúd,
2,5 dl tejszín,
2 evőkanál citromlé,
1 zacskó habfixáló,
5 dkg sárgabaracklekvár,
a díszítéshez: marcipánnyulak, natúr pisztácia
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral kikeverjük, 2 evőkanál vízzel, az olajjal elkevert reszelt sárgarépával és a liszttel összedolgozzuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon 12 percig sütjük. Cukorral meghintett konyharuhára borítjuk, és a sütőpapír lehúzása után hűlni hagyjuk.
A túrót a porcukorral, a vaníliavelővel és a citromlével kikeverjük, majd beleforgatjuk a habfixálóval kemény habbá felvert tejszínt. A krémet a lekvárral megkent piskótára kenjük. A konyharuha segítségével feltekerjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. Felszeleteljük, és marcipánnyulakkal, pisztáciával díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése