2010. augusztus 4., szerda
Csokis-karamellás szelet
Hozzávalók:
15 dkg porcukor,
4 tojás sárgája
1 dl kávé
8 dkg darált dió
1 csomag sütőpor ( 15 g)
15 dkg finomliszt
1 púpos evőkanál kakaópor ( Holland)
4 tojás felvert habja ( 1 csipet sót teszek bele, amikor felverem!)
A hozzávalókból miután jól kikevertem előmelegített sütőben 200 fokon 30 X 22 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsiben piskótát sütök 15 perc alatt.
Krém
3 evőkanál étkezési keményítőpor
1 evőkanál kakaópor
10 dkg étcsokoládé
5 dl tejszín
1 doboz "Markomilk" cukrozott sűrített tej ( 397 g/doboz )
fél vanília aroma ( vagy 1 csomag vaníliás cukor)
5 dkg vaj
Elkészítése:
A piskótalapról leveszem a sütőpapírt, kicsit hagyom kihűlni, és visszahelyezem a tepsibe.
Elkészítem közben a krémet:
Az étkezési keményítőport, a kakaóport összekeverem csomómentesre 1 dl tejszínnel, hozzáadom a darabokra tört csokoládét, beleöntöm a sűrített tejet. Folyamatosan kevergetem a gáz fölött. Beleöntöm a maradék tejszínt. Forrásig keverem, majd kislángra veszem, és kb. 5 percig kevergetve sűrűre főzöm. Közben a sűrített tej karamellizálódik. Ezután ráöntöm a tepsiben lévő piskótára. Gyorsan kell dolgozni, mert hamar összeáll. Tetejét díszíthetjük mandulaforgáccsal. Ezután hideg helyre tesszük. Kb. 3-4 óra múlva már szeletelhető.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése