2010. augusztus 5., csütörtök

Daneza süteménye


Hozzávalók:
Sárga laphoz:
6 tojás
12 kanál porcukor
12 kanál liszt
6 kanál víz
1 sütőpor

Krém:
500 ml hulala tejszín
225 ml joghurt
3 kanál porcukor
14 g zselatin
300 g gyümölcs (eper, barack)

Vanília krém:
4 tojás
150g cukor
60 g keményítő
800 ml hideg tej
1 citrom reszelt héja
2 kiskanál vanília aroma (vagy vanília cukor)
14 g zselatin
75 g vaj

A tésztához a tojásfehérjéket a vízzel és porcukorral felverjük kemény habnak ,sorra hozzáadjuk a tojás sárgákat mindenikkel alaposan kikavarva, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Zsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük.
Tepsi méret: 26 x 36 cm.
Tejszínhabos krémhez: A zselatint beáztatjuk 75 ml hideg vízben, aztán gőz fölött felolvasztjuk, és hagyjuk szoba hőmérsékletűre kihűlni.
A joghurtot a cukorral jól elkeverjük. A tejszínt felverjük kemény habnak, hozzáadjuk a joghurtot, zselatint és a darabkákra vágott gyümölcsöket.
(Én kétféle gyümölcsöt használtam, mivel nem volt elég eprem, barack kompóttal egészítettem ki. )
A vaníliás krémhez: A cukrot a keményítővel összevegyítjük, hozzáadjuk a jól felvert tojásokat és a hideg tejet. Jól elkavarjuk aztán gőzfürdőben addig kavarjuk míg egészen kemény lesz. Aztán belekavarunk egy citrom reszelt héját, vanília aromát és a vajat. Újra jól kikavarjuk.
A zselatint feloldjuk 75 ml vízben és a pudingos krémhez adjuk. Hideg helyre tesszük.
A tésztát hosszában két részre vágjuk, az egyik lapot tálcára helyezzük. Meglocsoljuk gyümölcsös sziruppal, rárakjuk a tejszínhabos krémet. Szépen eligazítjuk, rátesszük a másik meglocsolt lapot, vékonyan megkenjük eper vagy barack lekvárral, rákenjük a vaníliás krémet.
Meghintjük csoki darával (el is maradhat) és kis időre hűtőbe tesszük.
Mikor a pudingos krém jól rá merevedett a tésztára, kivesszük a hűtőből, feloldunk 2 csomag piros torta zselét a tasakon található leírás szerint és ráöntjük a süteményre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails