2010. augusztus 17., kedd
Dunahullám 2.
Hozzávalók:
A tésztához:
37,5 dkg margarin,
25 dkg kristálycukor,
7 tojás,
25 dkg finom liszt,
1 csomag sütőpor,
1 evőkanálnyi mandulabél,
2 evőkanál keserű kakaópor,
2-3 evőkanál tej
A töltelékhez:
1 üveg (40 dkg) meggybefőtt
A tetejére:
1 csomag vanília ízű pudingpor,
5 dl tej,
4 evőkanál kristálycukor,
1 csomag vaníliás cukor,
15 dkg margarin,
4 evőkanál porcukor
A mázhoz:
20 dkg tortabevonó étcsokoládé,
3-4 dkg margarin
Elkészítés:
A tésztához a margarint a cukorral jól elkeverjük, majd a tojásokat beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinos masszával összedolgozzuk. Ezután elfelezzük, az egyik felét apróra vágott mandulával, a másikat kakaóval és a tejjel keverjük össze. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, a mandulás tésztát belesimítjuk. A kakaós tésztát rásimítjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 160 fok), kb. 30 percen át sütjük, majd hűlni hagyjuk.
A pudingport 1 dl tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral és a vaníliás cukorral ízesítve felforraljuk. A tejes pudingport beleöntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás krémet és a kihűlt tésztára kenjük.
A csokoládét a margarinnal együtt vízfürdőben vagy mikrohullámú készülékben felolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük, végül villával hullámokat rajzolunk bele.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése