2010. augusztus 4., szerda
Capuccino torta
Hozzávalók:
- Kávés piskótához: 15 dkg cukor, 4 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 0,5 dl főtt kávé, 20 dkg finomliszt, 0,5 csomag sütőpor.
- Vizes piskótához: 10 dkg cukor, 2 tojás, 2 evőkanál víz, 8 dkg finomliszt, 1 mokkáskanál sütőpor.
- Krémhez: 6 dkg cappuccino por, 3 dkg finomliszt, 1 evőkanál étkezési keményítőpor, 12 dkg kristálycukor, 0,5 liter tej. Ezeket sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni.
20 dkg margarint ( vagy vajat) kikeverünk 18 dkg porcukorral, és a kihűlt krémhez keverjük.
Elkészítjük külön a kávés és a vizes piskótát. Ügyelve arra, hogy a tojások felvert fehérjét utólag keverjük a masszához.
Előmelegített sütőben 200 fokon a kávés piskótát sütőpapírral kibélelt tortaformában 20 percig, a vizes piskótát 10 percig sütjük. Ha kihűlt, a kávés piskótát ketté vágjuk.
Alulra kávés piskóta, erre krém kerül, majd a vizes piskóta, erre megint krém, rá a másik kávés piskóta. A tetejére és az oldalára a maradék krémet rákenjük. Végül mandulaszeletekkel és csoki darával díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése