2010. augusztus 5., csütörtök

Citromkrém


Hozzávalók:
1 citrom
1 tojás
12 dkg cukor
1 kávéskanál vaníliaaroma
1 1/2 evőkanál vaj ( 3 dkg)
30 dkg natúr joghurt
1 1/2 deci hideg tejszín

Elkészítés:
Citrom héját lereszelem, a levét kicsavarom.
A cukrot, a tojással és a vaníliaaromával simára keverem.
Egy kicsi lábosban felolvasztom a vajat, ha már teljesen folyékony lehúzom a tűzről és beleszórom a citromhéjat, beleöntöm a citromlevet és elkeverem.
Utána hozzáadom a tojásos-cukros keveréket is és szintén jól, egyneműre eldolgozom.
Visszateszem a tűzre és a legkisebb lángon, habverővel ( én fakanállal szoktam) folyamatosan, gyorsan keverem, amíg be nem sűrűsödik.
Addig kell kevergetni, amíg,amíg a belemártott kanálra már szépen rátapad. Én onnan szoktam látni, hogy kész, hogy egyrészt ha egy pillanatra leállok a keveréssel, akkor lávaként puttyog, valamint, ha miközben keverem a fakanál nyomán láthatóvá válik a lábos alja néhány tizedmásodpercre, akkor késznek nyilvánítom. Ja és persze sűrűnek is kell lennie. Nem annyira, mint egy pudingnak, hanem kb. mint amikor a mirinda szelet tetejére főzzük a zselét. ( Ha valakinek mond ez valamit)
Szóval, ha kész jön bele a joghurt és hagyjuk kihűlni. ( Ez nem tart túl soká, mert a joghurt gyorsan lehűti)
A tejszínt habbá verjük és fakanállal óvatosan beleforgatjuk a kihűlt, citromos alapkrémbe.
Kész is vagyunk. Nincs más hátra, csak a kiadagolás kisebb-nagyobb tálkákba, kelyhekbe, ízléstől és étvágytól függően.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails