2010. augusztus 4., szerda
Rumos-diós csokikrém torta
Hozzávalók a piskótához: 3 tojás sárgáját 3 evőkanál porcukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 0,5 dl étolajat, 3 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 1 evőkanál kakaóport, és a 3 tojás felvert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt 26 cm-es kapcsos torta formában megsütjük. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 percig ( tűpróba!) sütjük
Krémhez:
1 csomag csokoládé ízű pudingpor, 15 dkg tehéntúró, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dl tejszín (én hulalát használtam!), 20 g zselatin, 20 dkg darált dió, 10 dkg reszelt vagy tört csokoládé, 2 evőkanál kakaó, 2 dl kefir, 1 rumaroma.
Tetejére: 12 g színtelen tortazselé.
Elkészítés:
A pudingport 2,5 dl hideg vízben feloldjuk, felforraljuk, és kevergetve kihűtjük. A túrót a kétféle cukorral simára keverjük. Belevegyítjük a kihűlt pudingot, majd a zselatint kb. 1 dl forró vízben feloldjuk, ha már csak langyos, ezt is a krémbe keverjük. Hozzáadjuk a darált diót, csokoládét, kakaóport, rum aromát. 5 dl tejszínt ( én hulalával készítettem) kemény habbá felverünk. Óvatosan összekeverjük a krémmel.
A piskóta aljáról leszedjük a sütőpapírt, és visszahelyezzük a kapcsos torta formába. Ezután a piskótára kenjük a krémet.
Díszíthetjük csoki darával, gyümölccsel, majd leöntjük a tortazselével, amit a zacskón lévő utasításnak megfelelően elkészítünk.
Végül 3 órára a hűtőbe tesszük, utána már szeletelhető. De másnap már még jobban lehet!
Megjegyzés: Kibontáskor késsel óvatosan vágjuk körbe a forma mellett, úgy szépen le lehet venni a formát!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése