2010. augusztus 5., csütörtök

Túrós-ribizlis pohárkrém


1. A ribizlit lebögyörgetjük. ( villával a legegyszerűbb, tényleg)Már többször, több helyen is olvastam, hogy a ribizlit a száráról legegyszerűbb egy villa segítségével leszedni. Fentről lefelé végighúzzuk és már potyognak is a tálba a piros szemek. Kipróbáltam. Működik.
2. A gyümölcsöt megmossuk és papírtörölközőn szétterítve egy kicsit száradni hagyjuk.
3. 3 dl tejszínt habbá verünk 4 evőkanál porcukorral.
4. 25 dkg túrót habverővel kicsit összedolgozzunk, azután hozzáadjuk a tejszínt és avval is elkavarjuk.
5. Poharakba rétegezzük felváltva a túrókrémünket és a ribizlit.
6. Díszíthetjük citromfűvel és pár kimaradt ribizlifürttel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails