2010. augusztus 17., kedd
Gesztenyekocka
Hozzávalók:
- a tésztához:
6 tojás,
6 evőkanál porcukor,
10 dkg rama sütőmargarin,
6 evőkanál finomliszt,
fél csomag sütőpor,
2 evőkanál keserű kakaópor
- a tepsi kikenéséhez:
margarin, liszt
- a krémhez:
1 csomag (49 g) főzni való vanília ízű pudingpor,
3 dl tej,
25-30 dkg porcukor,
20 dkg rama margarin,
50 dkg fagyasztott gesztenyemassza,
2 evőkanál rum
- a tetejére:
6 dl habtejszín,
1 csomag habfixáló,
3-4 evőkanál kristálycukor,
2 evőkanál keserű kakaópor
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel max. fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.
Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk, és a tésztát 30 x 30 cm-es nagyságban rásimítjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal kb. 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük. Egyenletesn a tésztára kenjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése