2010. augusztus 17., kedd

Fekete-erdei tekercs


Hozzávalók:
5 tojás,
18 dkg Koronás Aranybarna cukor,
5 dkg liszt,
5 dkg étkezési (búza)keményítő,
2 evőkanál kakaópor,
1 teáskanál sütőpor,
1 üveg (720 ml) meggybefőtt,
15 g (5 lap) zselatin,
15 dkg fehér csokoládé,
3 evőkanál cseresznyepálinka,
4 dl tejszín

Elkészítés:
Forró vízfürdőben 3 tojást 10 dkg cukorral a cukor feloldódásáig verünk. Hidegen sűrű, fehér krémmé keverjük. Beleszitáljuk a keményítővel, a kakaóporral és a sütőporral elvegyített lisztet, és sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, alulról a második sínen, 225 fokon 6-8 percig sütjük. Nedves konyharuhára borítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk. A piskótát egy másik nedves ruhával letakarjuk.

A zselatint hideg vízbe beáztatjuk. A befőttet lecsöpögtetjük. A durvára felaprított csokoládét nem túl forró vízfürdőben megolvasztjuk. Vízfürdőben a többi tojást a maradék cukorral a cukor feloldódásáig verjük, majd hidegen sűrű, fehér krémmé keverjük. A forró pálinkában feloldott zselatint és a csokoládét a fehér krémbe vegyítjük. Végül beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot és a lecsöpögtetett meggyet. A piskótát keresztben félbevágjuk. A krémmel megkent lapokat a konyharuha segítségével feltekerjük, és 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails