2010. augusztus 6., péntek

Omlós vaníliás kifli


Hozzávalók:
80 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
30 dkg zsír
1 db citrom leve
2 dl tejföl
Lekvár, mák, vagy diókrém
10 dkg vaníliás porcukor.

A zsírt elmorzsoljuk a sütőporral elkevert liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, tejfölt, citrom levet, jól kigyúrjuk, vékonyra 3 mm-re elnyújtjuk, majd 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. Minden korog közepére, teszünk tetszés szerint lekvárt, vagy mák, vagy diókrémet, de ne sokat, félbe hajtjuk, a széleit lenyomkodjuk körbe (akinek van ideje és türelme fel is, sodorhatja, de akkor még vékonyabbra kell nyújtani), és előmelegített sütőben világosra sütjük. Kb. 180 fokon 10 percig a középső sínen. Kisülés után, azon melegen vaníliás porcukorba hempergetjük.
Sokáig elálló, omlós sütemény.
1,6 kg,180-190 db lesz ebből a mennyiségből

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails