2010. augusztus 17., kedd
Lúdlábtorta
Hozzávalók:
3 tojás,
3-3 evőkanál cukor és liszt,
1 evőkanál kakaópor,
1 kis üveg meggybefőtt
- a krémhez:
3 dl tej,
1 csomag vaníliás pudingpor,
1 evőkanál kakaópor,
3 evőkanál cukor,
20 dkg vaj,
10 dkg étcsokoládé,
- a tetejére:
20 dkg tortabevonó csokoládé
Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral keverd habosra. Apránként add hozzá a lisztet, a kakaóport, majd forgasd bele a fehérjékből vert kemény habot. A masszát töltsd sütőpapírral bélelt tortakarikába, és előmelegített sütőben 180 fokon 18-20 perc alatt süsd meg. Borítsd rácsra, húzd le róla a papírt és hagyd hűlni.
A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral dolgozd el simára. Szüntelenül kevergetve, lassú tűzön főzd sűrűre. A tűzről levéve tördeld bele a csokoládét, és keverd addig, míg teljesen szétolvad benne. Ha a krém kihűlt, add hozzá a habosra kevert vajat, és a kimagozott, jól lecsöpögtetett meggyet.
Simítsd az egészet egyenletesen a tésztakorongra, tedd hűtőbe, hogy megdermedjen. A tetejét és az oldalát vond be gőz felett megolvasztott csokoládéval.
Ha az is kellően megszilárdult, meggyszemekkel kidíszítheted.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése